Universitetsbiblioteket

OsloMet –  storbyuniversitetet er landets tredje største universitet, med over 20 000 studenter og mer enn 2000 ansatte. OsloMet leverer kunnskap og yrkesutøvere samfunnet er avhengig av, og er tett på arbeidslivets behov. OsloMet er et urbant og mangfoldig universitet med internasjonalt preg og et attraktivt studie- og arbeidssted med studiesteder midt i Oslo og på Kjeller ved Lillestrøm. Tilstedeværelsen i hovedstadsregionen gir universitetet gode muligheter til å forstå og høste fordelene av byens varierte befolkningssammensetning.

Ved Universitetsbiblioteket (UB) på OsloMet er det ledig en fast stilling som seksjonssjef for Biblioteket Pilestredet 35. Biblioteket har for tiden 10 ansatte og betjener studenter og ansatte på ingeniørutdanningene, økonomi- og sosialutdanninger samt at biblioteket har ansvar for tjenestene til OsloMets forskningsinstitutter.

Stillingen inngår i lederteamet ved UB. UB har nå 3 bibliotek i Pilestredet og 1 på Kjeller i tillegg til en seksjon for samling og system, en medieseksjon og en enhet for akademisk språkpraksis. Biblioteket er en svært populær tjeneste blant studenter og ansatte. Vi liker å se på oss selv som innovative og fleksible. Framtidig struktur og organisering av bibliotektjenesten er under utredning. Seksjonssjefen er leder for enheten og rapporterer direkte til direktøren for Universitetsbiblioteket. 

Dine arbeidsoppgaver vil i hovedsak være

 • økonomi- og personalansvar for enheten
 • deltakelse i ledergruppen for Universitetsbiblioteket
 • kontaktbibliotekar mot forskningsinstituttet NOVA
 • veiledningsvakter og andre bibliotekaroppgaver i biblioteket må også påregnes
 • deltakelse i ressursgruppa for litteratursøk/forskerstøtte

Vi søker deg som har

 • utdanning på minimum mastergrad med bibliotek i fagkretsen
 • erfaring fra ledelse i sektoren, helst fra universitets- eller høgskolebibliotek
 • annen relevant høyere utdanning vil bli vektlagt
 • gode norsk- og engelskkunnskaper, skriftlig og muntlig

En vesentlig del av stillingen er å være kontaktbibliotekar mot forskningsinstituttet NOVA. Det er derfor en fordel med utdanning eller erfaring fra bibliotekarbeid innen de fag enheten betjener.

Vi søker en utviklingsorientert, nytenkende og positiv medarbeider som liker å arbeide med mennesker, kommuniserer godt og trives med å arbeide i team og har evne til å skape gode relasjoner.

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Vi kan tilby deg 

 • spennende arbeidsoppgaver på Norges tredje største og mest urbane universitet
 • muligheter for samarbeid både innad i Universitetsbiblioteket og med undervisnings- og forskningsansatte
 • utviklingsorientert og godt arbeidsmiljø med muligheter for faglig utvikling
 • låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
 • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger

Du må laste opp attester og alle sider av vitnemål. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Andre opplysninger

Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:

 • direktør for UB Lars Egeland, tlf. 67 23 51 10/ 901 94 838

Stillingen lønnes iht til Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk i 1211 seksjonssjef, lønnstrinn 70-76, dvs kroner 640 200 – 723 200 pr. år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk ved å benytte knappen nederst i utlysningen ”logg inn og søk stillingen”.

 

Søknadsfrist:          1.3.2020

Ref:                       20/01590

Ansettelsestype Fast stilling
Arbeidstid Heltid
Antall ledige stillinger 1
Arbeidsomfang 100%
Sted Oslo
Fylke Oslo
Land Norge
Referansenummer 20/01590
Kontakt
 • Lars Egeland, 67 23 51 10/ 901 94 838
Publisert 03.02.2020
Søknadsfrist 01.03.2020

Tillbaka till lediga jobb