Avdeling for økonomi, Seksjon for regnskap

OsloMet –  storbyuniversitetet er landets tredje største universitet, med over 20 000 studenter og mer enn 2000 ansatte. OsloMet leverer kunnskap og yrkesutøvere samfunnet er avhengig av, og er tett på arbeidslivets behov. OsloMet er et urbant og mangfoldig universitet med internasjonalt preg og et attraktivt studie- og arbeidssted med studiesteder midt i Oslo og på Kjeller ved Lillestrøm. Tilstedeværelsen i hovedstadsregionen gir universitetet gode muligheter til å forstå og høste fordelene av byens varierte befolkningssammensetning.

Spennende lederstilling for deg som brenner for regnskap og digitalisering

 

OsloMet søker ny seksjonssjef for seksjon for regnskap. Vi profesjonaliserer og effektiviserer administrasjonen og regnskapsseksjonen består nå av 11 høyt kompetente medarbeidere som leverer regnskapstjenester til alle enheter ved universitetet. Vi søker en løsningsorientert leder som ønsker å ha ansvar for daglig drift av regnskapstjenestene. Seksjonen jobber med løpende utvikling av regnskapet gjennom automatisering, digitalisering, robotteknologi samt tiltak for enklere innføring av periodisert regnskap etter de statlige regnskapsstandarder SRS. I dette arbeidet har vi behov for en resultatorientert og framoverlent seksjonssjef, som i tillegg til å utøve profesjonell og effektiv ledelse av seksjonen, kan være ansvarlig for å videreutvikle og automatisere tjenestene.

Seksjonssjefen vil være kontaktpunkt mot Riksrevisjonen og rapportere til økonomidirektør.


Dine arbeidsoppgaver vil i hovedsak være

 • å utvikle og lede seksjonen som består av 11 medarbeidere
 • regnskapsføring, avstemming og periode- og årsavslutning for universitetet
 • ansvar for regelverk og rutinebeskrivelser innenfor regnskap
 • å evaluere arbeidsprosesser, og til enhver tid utnytte potensialet i økonomisystemet for å optimalisere driften i seksjonen
 • utvikling av regnskapsprosessene gjennom digitalisering av tjenestene, automatisering av arbeidsprosessene og bruk av robotteknologi

Vi søker deg som har 

 • relevant høyere utdanning, fortrinnsvis mastergrad. Meget lang og relevant erfaring kan kompensere for kravet om master.
 • god kompetanse innen fagområdet regnskap og som kjenner statlige regnskapsstandarder SRS
 • minimum 3 års erfaring fra regnskapsføring i komplekse virksomheter
 • erfaring med å lede andre og gjerne erfaring fra effektivisering, forbedring og standardisering av regnskapsprosesser
 • gode kommunikasjonsevner på norsk og engelsk, skriftlig og muntlig

Det er en fordel om du har kjennskap til universitets- og høgskolesektoren og har erfaring fra å lede utviklings- og digitaliseringsprosesser.

Hvem er du? 

 • du er en trygg og tydelig leder som vil være sparringspartner for seksjonens medarbeidere og øvrige ledere i avdelingen
 • du er endringsvillig, systematisk og strukturert og som motiveres av å jobbe med kontinuerlig forbedring
 • du har mye energi, høy arbeidskapasitet og evner å gjennomføre
 • en robust leder som takler stramme tidsfrister og perioder med arbeidspress

OsloMet er en organisasjon i rask utvikling. Vi søker deg som evner å inspirere og motivere medarbeidere i et solid fagmiljø. Du evner å bygge gode relasjoner og sterke team, og vil levere resultater sammen med dine medarbeidere. Du er tillitsvekkende og troverdig i møte med sterke fagpersoner og ledere internt. Det forventes at ny leder utfordrer dagens arbeidsmetodikk og etablerte sannheter.

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Vi kan tilby deg

 • en lederrolle i et spennende og krevende utviklingsarbeid, ved et av landets største utdannings- og forskningsmiljøer
 • faglige utfordringer og personlige utviklingsmuligheter i et aktivt og sterkt fagmiljø
 • fleksibel arbeidstid og trening i arbeidstiden
 • låne- og pensjonsbetingelser i Statens Pensjonskasse

Du må laste opp attester og alle sider av vitnemål. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.


Andre opplysninger
Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:

 • Økonomidirektør, Line Haugen, +47 91 54 86 30

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, 1211 Seksjonssjef lønn kroner 704 900 – 813 400 pr år, tilsvarende lønnstrinn 75-80. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. 

Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk ved å benytte knappen nederst i utlysningen ” logg inn og søk stillingen”.

 

Søknadsfrist:         25.2.2020

Ref:                        20/00444

Ansettelsestype Fast stilling
Arbeidstid Heltid
Antall ledige stillinger 1
Arbeidsomfang 100%
Sted Oslo
Fylke Oslo
Land Norge
Referansenummer 20/00444
Kontakt
 • Line Haugen, 91548630
Publisert 24.01.2020
Søknadsfrist 25.02.2020

Tillbaka till lediga jobb