Fakultet for helsevitenskap (HV), Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid

OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.



Instituttet er tilknyttet Fakultet for helsevitenskap og har omlag 3000 studenter og 250 tilsatte. Instituttet har virksomhet på Kjeller og i Pilestredet, Oslo.

 

Stipendiat til forskningsgruppen «Kvinners og barns helse»

Ved Fakultet for helsevitenskap, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid er det ledig en åremålsstilling som stipendiat innen fagområdet kvinners og barns helse.

Det er stor forskningsaktivitet på instituttet og flere forskningsgrupper er etablert. Fakultetet har to ph.d.- programmer, og denne stipendiatstillingen er knyttet til ph.d. -programmet i helsevitenskap.

Stipendiatperioden er på tre år uten undervisningsplikt/pliktarbeid. En periode på fire år med 25 % arbeid i klinisk praksis kan også være aktuelt. Dette vil bli avgjort ved tilsetting.

Forskningsområde
Stillingen vil bli tilknyttet forskningsgruppen «Kvinners og barns helse», på prosjektet «Sofus – stressopplevelse hos foreldre etter ultralydundersøkelse i svangerskapet».

Prosjektbeskrivelse kan fås ved å kontakte førsteamanuensis Anne Kaasen  annkaa@oslomet.no  Tlf. 90746802. Nedenfor følger en kort beskrivelse av prosjektet.

«Stressopplevelse hos foreldre etter ultralydundersøkelse i svangerskapet» (SOFUS –studien).

I Norge blir mer enn 1200 barn født hvert år etter påvisning av en strukturell fostermisdannelse ved en ultralydundersøkelse i svangerskapet. Den akutte psykologiske stressreaksjonen  for den gravide etter en slik diagnose er rapportert å ligge på samme nivå som det som er målt hos kvinner utsatt for voldtekt eller som har fått en brystkreftdiagnose. Vi har begrenset kunnskap om hvilke faktorer som påvirker denne stressresponsen og konsekvensene av dette stressnivået på kort eller lang sikt. Kunnskap om stressmekanismene og virkningene av disse er avgjørende for å finne hvilke tiltak som kan redusere de negative virkningene og gi effektiv mestring av situasjonen for disse foreldrene. Høye maternelle stressnivåer kan påvirke fosteret, antagelig forårsaket av en økning av stresshormon (for eksempel kortisol). Sofus-studien undersøker det psykologiske stresset hos kvinner og partnere etter at det er avdekket en fostermisdannelse og den mulige effekten av psykologisk stress på stresshormonnivåer. Beskyttende faktorer som fører til resiliens vil bli undersøkt. Dette er en prospektiv, longitudinell studie uten en spesifikk intervensjon, som er startet for flere år siden. Vi har et stort unikt datamaterialet med blant annet fysiologiske og psykometriske data samlet over en periode på mer enn ti år.

Denne delen av studien som er planlagt som et treårig doktorgradsprosjekt som skal beskrive det longitudinelle forløpet av psykologisk stress og påvirkning på kortisolnivået gjennom svangerskapet, seks uker og 10 år etter fødselen i svangerskap med kjent fostermisdannelse. En sammenligningsgruppe med normale ultralydfunn er inkludert. Data er samlet inn og analyser av hormoner er utføret. Vi har etablert samarbeid med både internasjonale og nasjonale fageksperter på dette feltet. Vi planlegger å publisere i anerkjente vitenskapelige tidsskrifter med «open access» for å sikre at funnene vil være tilgjengelige for alle. Vi vil legge til rette for en bred kommunikasjon; til fagmiljøer, brukergrupper og ved publisering på vitenskapelige kongresser og fagseminarer i inn og utland. Vi kan tilby et spennende fagmiljø.

Kvalifikasjonskrav

  • mastergrad (120 stp.) eller tilsvarende utdanning, av nyere dato
  • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på engelsk

Opptak til doktorgradsprogrammet i helsevitenskap er en forutsetning for å tiltre i stillingen. «For å få opptak på ph.d.-programmene på Fakultetet for helsevitenskap må søker ha B eller bedre på masteroppgaven/hovedfagsoppgaven og gjennomsnittskarakter tilsvarende B eller bedre på mastergraden. I særskilte tilfeller kan søkere med karakteren C vurderes for opptak. Se informasjon om kriterier her. 

Ønskede kvalifikasjoner

  • jordmorfaglig eller annen relevant bakgrunn og eventuelt noe praksis som jordmor
  • inngående kjennskap til norske helsetjenester

Vi ønsker deg som har

  • evne til å arbeide selvstendig og målrettet
  • faglig engasjement og er initiativrik
  • god samarbeids- og formidlingsevne

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det.

Vi kan tilby

  • muligheter for faglig utvikling i et inspirerende jordmorfaglig- og forskningsmiljø
  • deltagelse i en aktiv forskningsgruppe med felles prosjekter og et godt eksternt nasjonalt og internasjonalt nettverk
  • gode pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, stillingskode 1017 stipendiat, kr. 449 400 per år som startlønn første året. Lønn stiger til kr.  480 600 i løpet av perioden

Søknad

Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk ved å benytte knappen «logg inn og søk stillingen».

I søknaden skal det framgå begrunnelse på hvorfor du søker på prosjektet og hva som gjør at du er spesielt egnet for å kunne gjennomføre dette doktorgradsarbeidet. Søknaden skal inneholde synspunkter på, og kritisk refleksjon av innhentet prosjektbeskrivelse.

Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter:

  • søknad, CV, vitnemål, karakterutskrifter og attester
  • utenlandsk utdanning skal fortrinnsvis være godkjent på forhånd, og bekreftet kopi av godkjenningsbrev bør vedlegges
  • masteroppgave/hovedfagsoppgave
  • notat med synspunkter og kritisk refleksjon av innhentet prosjektbeskrivelse (1-2 sider)

Alle disse dokumentene må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk, og oversettelser må være autorisert. Vi vil be om originaler ved et eventuelt intervju.

Ufullstendig søknad vil ikke bli vurdert.

Andre opplysninger

For nærmere informasjon om stillingen, kontakt:

  • Førsteamanuensis Anne Kaasen, annkaa@oslomet.no, tlf. 90746802

For spørsmål av administrativ karakter, kontakt turi@hioa.no  

For spørsmål om opptak til doktorgradsprogrammet, kontakt phd-hv@oslomet.no   

Søknadsfrist:   10.06.19

Ref:    19/04958

Ansettelsestype FELLOW
Arbeidstid Heltid
Tiltredelse snarest
Lønn kr. 449 400 per år som startlønn første året
Antall ledige stillinger 1
Arbeidsomfang 100%
Sted OsloMet
Fylke Oslo
Land Norge
Referansenummer 19/04958
Kontakt
  • Førsteamanuensis Anne Kaasen, 90746802
Publisert 23.05.2019
Søknadsfrist 10.06.2019

Tilbake til ledige stillinger