Divisjon for utdanning, Avdeling for utdanning, Seksjon for analyse og kvalitetsutvikling

OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.

Har du lyst til å jobbe med forvaltningsrett og offentlig rett innenfor UH-sektoren? 

Vi søker deg som er opptatt av kvalitet i fortolkningen av juridiske problemstillinger og som vil jobbe innenfor det studieadministrative området. Er du i tillegg i stand til å håndtere en bred oppgaveportefølje med varierte oppgaver kan det være nettopp deg vi ser etter.

Vi har et ledig vikariat med oppstart i januar og varighet ut september 2024, med mulighet for forlengelse. Seksjonen vår har ansvaret for OsloMets felles regelverk på det studieadministrative området, OsloMets kvalitetssikringssystem, statistikk og analysearbeid, samt overordnet oppfølging av studieporteføljen.

Dine arbeidsoppgaver vil i hovedsak være

 • bistand til fakulteter og andre enheter i tolkning av juridiske problemstillinger og regelverk på utdanningsområdet, særlig innenfor forvaltningsrett/offentlig rett og uh-loven med underliggende regelverk
 • veiledning og opplæring innenfor avdelingens ansvarsområder
 • bidra inn i forvaltning og utvikling av OsloMets interne regelverk
 • sekretær for skikkethetsnemnda og bidra med oppfølging av nemnd for studentsaker ved OsloMet
 • faglig støtte til institusjonsansvarlig for skikkethetsvurderinger
 • bidra inn i oppfølging av personvern

Andre saksbehandlingsoppgaver kan tillegges stillingen.

Vi søker deg som har

 • mastergrad i rettsvitenskap / juridisk embetseksamen
 • erfaring med saksbehandling fra offentlig eller kommunal sektor. For ansettelse som seniorrådgiver krever vi lang og relevant erfaring.
 • gode norsk- og engelskkunnskaper, skriftlig og muntlig

Det er en fordel at du har

 • erfaring fra universitets- og høgskolesektoren
 • gode metodiske og analytiske evner

Hos oss kan det tidvis være travelt, og vi må håndtere flere saker parallelt og innenfor gitte frister. Vi trenger derfor en fleksibel medarbeider som arbeider selvstendig, har god gjennomføringsevne, og har høy arbeidskapasitet.

Vi er opptatt av å dele kompetanse og jobbe sammen om oppgavene, og du må derfor være god på samhandling. Du skal rådgi og bistå andre uten juridisk bakgrunn, og du må derfor kunne forklare juss og regelverk på en måte som ansatte og studenter forstår.

Personlig egnethet vil bli tillagt vekt.

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Vi kan tilby deg

 • spennende arbeidsoppgaver innenfor studieadministrasjon og offentlig forvaltning
 • arbeidssted sentralt i Oslo
 • lyttende kollegaer og autonomi i arbeidshverdagen
 • pensjonsbetingelser i Statens Pensjonskasse
 • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger

Du må laste opp attester, samt dokumentasjon på utdanning som ikke ligger i Vitnemålsportalen (alle sider av vitnemål). Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Andre opplysninger

Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte: 

 • Fungerende seksjonssjef Bente-Anita Strand, tlf. 97 61 96 55 / jobb tlf. 67 23 70 44 eller e-post bentes@oslomet.no

Stillingen lønnes etter Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk som 1434 rådgiver, lønnstrinn 50 – 66, tilsvarende kroner 502 300 – 646 000, eller seniorrådgiver, lønnstrinn 60 – 74, tilsvarende kroner 584 500 – 745 000 per år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven (lovdata.no), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester.

Du søker stillingen elektronisk via vårt rekrutteringssystem.

Søknadsfrist:          16. oktober 2023

Ref:                        23/06783

Ansettelsestype Vikar
Arbeidstid Heltid
Tiltredelse Etter avtale
Lønn 502 300 - 745 000
Antall ledige stillinger 1
Arbeidsomfang 100%
Sted Oslo
Fylke Oslo
Land Norge
Referansenummer 23/06783
Kontakt
 • Bente-Anita Strand, 97619655
Publisert 26.09.2023
Søknadsfrist 16.10.2023

Tilbake til ledige stillinger