Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD), Institutt for estetiske fag

OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.

Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) utgjør et sterkt og mangfoldig faglig miljø med tydelig internasjonalt preg. Arbeidet gjøres i en profesjonell organisasjon som er ledende i å ta i bruk ny teknologi og nye løsninger, og er langt fremme på tverrfaglig og eksternt samarbeid. Fakultet for teknologi, kunst og design er i sterk vekst og vi rekrutterer høyt kvalifiserte medarbeidere fra hele verden.
Fakultet TKD har om lag 4 000 studenter og 400 ansatte, og holder til i Pilestredet i Oslo sentrum og på Kjeller utenfor Lillestrøm. Fakultetet utfører forskning og tilbyr utdanning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå innen teknologi, kunst og design.

Institutt for estetiske fag (EST) er i sterk utvikling og står foran spennende endringer de nærmeste årene. Instituttet har ca. 900 studenter og 58 ansatte. Vi tilbyr studieprogram på bachelor- og masternivå innen design, kunst og håndverk, drama- og teaterkommunikasjon, kunst og formidling, og mote og produksjon.

I tillegg har vi i et nytt PhD program: Innovasjon for bærekraft og flere videreutdanninger og praktisk-pedagogiske utdanninger i design, kunst og håndverk og drama- og teaterkommunikasjon. De fleste av utdanningene har et element av praksisopplæring som en integrert del av sin studieprogresjon og faglige innhold. Instituttet har fire forskergrupper og stor aktivitet innen eksternrettet oppdragsvirksomhet. Dette er tilknyttet instituttets enhet for livslang læring, Enhet for innovasjon og kompetanseutvikling (EIK).

Institutt for estetiske fag (EST) ved Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) har ledig stilling som professor/ dosent i Kunst i samfunn.

EST holder til i Pilestredet Park i Oslo Sentrum. Fakultetet er i sterk utvikling og står foran spennende endringer de nærmeste årene. Institutt for estetiske fag vil stå sentralt i denne utviklingen. Instituttet har ca. 800 studenter og 50 ansatte. Vi gir utdanning på bachelor- og masternivå i design, kunst og håndverk, kunst og design, drama- og teater kommunikasjon, flere videreutdanninger og i praktisk pedagogisk utdanninger i design, kunst og håndverk og drama og teaterkommunikasjon. Instituttet har også stor aktivitet innen etter- og videreutdanning, i tillegg til oppdragsvirksomhet. 

Stillingen er knyttet til undervisning og veiledning på Masterutdanning i estetiske fag, Bachelorutdanningen i Kunst og design – formidling, og på Ph.d-program i innovasjon for bærekraft. På Master i estetiske fag er stillingen knyttet til studieretningen Kunst i samfunnet.

Våre fagmiljø har markert seg nasjonalt og internasjonalt på flere felt og legger vekt på faglig og kollegial støtte i våre faglige aktiviteter.

EST kombinerer praktisk og teoretisk tilnærming til kunstfaglig virksomhet i en samtidskontekst og er opptatt av å utvikle interdisiplinære samarbeid i og utenfor institusjoner. Utdanningene omfatter formidling i ulike medier og formater, prosjektutvikling, kuratering og organisering og er rettet mot privat og offentlig sektor. Arbeid med ny teknologi, innovasjon, kulturelt entreprenørskap, bærekraft og mangfold er sentrale satsingsområder for utdanningene.

Det er et stort fokus på forskning og utvikling ved fakultetet. Ved EST er det etablert flere forskergrupper med stor aktivitet.

Dine arbeidsoppgaver og ansvarsområder vil være å

  • undervise og veilede studenter på alle nivå i utdanningen
  • ta egne initiativ som forsker i feltet, og aktivt bidrar i utviklingen av instituttets forskningsprofil som alle vitenskapelig forskning og KU (kunstnerisk forskning/kunstnerisk utviklingsarbeid).
  • ha emneansvar for studieretningen Kunst i samfunnet
  • bidra aktivt og delta i forskningsvirksomhet nasjonalt og internasjonalt 
  • bidra til utvikling av undervisning og studieporteføljen på instituttet
  • delta i/lede forskergrupper ved instituttet og arbeide med å søke om eksterne forskningsmidler
  • utveksle erfaring og veilede kolleger

Kvalifikasjonskrav

  • professor/dosent-kompetanse i Kunst og Samfunnet
  • høy kompetanse innen ulike kunst- og formidlings- og forvaltningsperspektiver
  • høy kompetanse innen kunstfaglig virksomhet og samtidsuttrykk med perspektiver på etikk og bærekraft
  • erfaring med varierte undervisningsmetoder, inkludert digitale læringsformer og veiledning fra høgskole og/eller universitet
  • erfaring med ledelse av prosjekter med ekstern finansiering og kunne vise til resultater med å innhente ekstern forskningsfinansiering
  • dokumentert grunnleggende kompetanse i undervisning og veiledning på universitets- og høyskolenivå
  • meget god muntlig og skriftlig formidlingsevne på ett skandinavisk språk og engelsk

For stilling som professor:

  • ph.d innen kunsthistorie, kunstformidling, kunstdidaktikk eller tilsvarende

Du må dokumentere relevant utdanningsfaglig kompetanse i henhold til OsloMets Retningslinjer for vurdering av utdanningsfaglig kompetanse.

For stilling som dosent:

  • dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid på høyt nivå rettet mot yrkesfeltet og relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning.  

Generelle kriterier for ansettelse i undervisnings- og forsker-forkjemper forskrift om ansettelse og skapelser i undervisnings- og forskerstillinger

Det vil bli lagt vekt på

  • erfaring med nasjonale og internasjonale forskningsnettverk og å delta i den offentlige faglige diskursen
  • erfaring med faglig ledelse

Dersom det ikke melder seg søkere med relevant kompetanse, kan det bli aktuelt å ansette i midlertidig stilling, med krav om kvalifisering for fast ansettelse innen tre år, jf. UH-loven § 6-5. Dersom toppkompetanse ikke oppnås innen tre år må du fratre stillingen.

Personlige egenskaper som er nødvendig for stillingen

  • evne til å motivere og inspirere studenter og kollegaer
  • faglig engasjert og initiativrik
  • innovativ
  • evne til å lytte og å være nysgjerrig på endringer

OsloMet kan gjennomføre prøving av pedagogiske kvalifikasjoner i forbindelse med intervju.

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen hvis du har behov for det. Har du perioder i livet du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du velkommen til å søke hos oss.

Vi tilbyr

  • interessante oppgaver ved Norges tredje største og mest urbane universitet
  • deltakelse i forskningsgruppe og et kreativt og inspirerende fagmiljø
  • tid til profesjonsnært forsknings- og utviklingsarbeid
  • låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
  • gode velferdsordninger og et omfattende tilbud av aktiviteter innen kultur og sport

Stillingen lønnes i henhold til Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk i professor i kode 1013, dosent i kode 1532, lønnstrinn 75 – 84. Det vil si kroner 715 900 – 919 700 pr. år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Søknadsprosess

Vil du søke på stillingen må du gjøre det elektronisk gjennom vårt rekrutteringssystem.

Du vil bli vurdert av en sakkyndig komite. Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp dokumenter:

  • søknadsbrev
  • CV, attester og alle sider av vitnemål
  • fullstendig publikasjonsliste
  • inntil 10 vitenskapelige arbeider med en oversikt
  • gjerne 2 referanser med kontaktinformasjon
  • for stilling som professor: dokumentasjon av utdanningsfaglig kompetanse inkludert profileringsdokument

Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert og du vil bli bedt om å fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse. Ufullstendige søknader vil ikke bli tatt til vurdering.

Har du dokumenter som ikke kan lastes opp elektronisk kontakt: hrtkd@oslomet.no

Før oversendelse av søknadspapirene til sakkyndig komité, vil alle søknadene bli gjennomgått ved fakultetet og søkere som ikke fyller de formelle kvalifikasjonskravene vil ikke bli oversendt til vurdering.

OsloMet har sluttet seg til prinsippene i DORA-erklæringen og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i denne.

Andre opplysninger

Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:

  • instituttleder Liv Klakegg Dahlin, tlf. +47 67 23 63 18
  • studieleder Petter William Hanssen, tlf. +47 67 23 54 19

 

Ansettelsestype Fast stilling
Arbeidstid Heltid
Lønn I henhold til statens lønnsregulativ
Antall ledige stillinger 1
Arbeidsomfang 100%
Sted Oslo
Fylke Oslo
Land Norge
Referansenummer 21/11527
Kontakt
  • Liv Klakegg Dahlin, +4767238773
  • Petter William Hansen, 67235419
Publisert 07.12.2021
Søknadsfrist 21.01.2022

Tilbake til ledige stillinger