Forbruksforskningsinstituttet SIFO

OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.

Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) ved OsloMet - storbyuniversitetet består av Arbeidsforskningsinstituttet (AFI), Velferdsforskningsinstituttet NOVA, By- og regionforskningsinstituttet NIBR og Forbruksforskningsinstituttet SIFO.

SVA er Norges største anvendte samfunnsfaglige forskningssenter. De fire instituttene er samlokalisert på Campus Pilestredet i Oslo.

SIFO er landets ledende fagmiljø på forskning og utredning på forbrukernes stilling og rolle i samfunnet. Instituttet driver med oppdragsforsking som skal frembringe og utvikle ny kunnskap på områder av relevans for forbrukerne. SIFO sitt arbeid skal ha et vitenskapelig og praktisk siktemål der nytteverdien for de aktuelle brukerne tillegges vekt. Les mer om instituttet her: Om SIFO

SIFO søker nå etter en person som kan fylle en PhD-stilling i vårt nye forskningsprosjekt RELINK. Prosjektet skal kartlegge husholdenes digitale sårbarheter (knyttet til ulike kombinasjoner av teknologiske og sosiale infrastrukturer, praksiser og holdninger) og utvikle en «verktøykasse» som kan støtte hushold i håndtering av egen risiko og sårbarheter i den digitalt oppkoplede hverdagen. Prosjektet er finansiert av Norges Forskningsråd gjennom IKTPluss. Det er et tverrfaglig prosjekt som SIFO leder i tett samarbeid med Institutt for informasjonsteknologi, Fakultet for Teknologi, Kunst og Design (TKD) på OsloMet (du kan lese mer om prosjektet her: http://www.hioa.no/Om-OsloMet/Senter-for-velferds-og-arbeidslivsforskning/SIFO/Aktuelle-saker-SIFO/14-IKT-millioner-for-aa-forske-paa-digital-saarbarhet). Stillingen har 4 års varighet hvor 75% arbeid er tilknyttet doktorgraden og 25% er pliktarbeid i andre forskningsprosjekter som gjennomføres på SIFO. 

PhD kandidaten vi søker vil være ansatt på SIFO og skal gjennomføre en PhD-utdannelse ved et av OsloMets PhD-programmer i løpet av ansettelsesperioden (Oversikt over programmene: http://www.hioa.no/Forskning-og-utvikling/Ph.d.-programmer). I RELINK-prosjektet vil PhD-kandidaten ha som hovedoppgaver å utføre feltarbeid i ulike typer av hushold, analysere sårbarheter knyttet til hjemmenes digitale hverdagspraksiser samt publisere akademisk fra dette (jf. WP3 i RELINK prosjektbeskrivelsen). Doktorgradsarbeidet skal utføres i nært samarbeid med en PhD-kandidat på RELINK-prosjektet tilknyttet TKD (denne kandidaten vil ha utviklingen av «verktøykassen» som hovedoppgave, (jf. WP4 i RELINK prosjektbeskrivelsen) samt med andre forskere og deltakere i prosjektet, inkludert internasjonale partnere. Kandidaten bør derfor ha god evne til tverrfaglig samarbeid samt gode skriftlige og muntlige ferdigheter i norsk og engelsk. 

Interesserte bes ta kontakt med Ragnhild Flesjø Lien (ragfl@oslomet.no) for å få tilsendt hele prosjektbeskrivelsen.

 Kvalifikasjoner

Krav til søkeren:

  • mastergrad eller tilsvarende innenfor et samfunnsvitenskapelig eller humanistisk fag som gir grunnlag for å gjennomføre en forskerutdanning
  • karakter på masteroppgaven må være B eller bedre for å komme i betraktning
  • god skriftlig og muntlig framstillingsevne på ett skandinavisk språk og engelsk
  • erfaring med datainnsamling gjennom feltarbeid 

Det er ønskelig med:

  • erfaring fra forskning
  • erfaring fra feltarbeid i hjem
  • erfaring med bruk av visuelle metoder
  • kunnskap om digitalisering av hverdagslivets praksiser (bruk av digitale produkter, tjenester og infrastrukturer)
  • kunnskap om digitale data og personvernproblematikk
  • erfaring med sosio-materielle analyser/innfallsvinkler
  • erfaring med risikoanalyse
  • gode kommunikasjons- og formidlingsevner 

Ønskede egenskaper:

  • evne til både å arbeide selvstendig og i team
  • evne til å arbeide i en internasjonal forskergruppe
  • interesse for tverrfaglig samarbeid og åpenhet for anvendelse av ulike vitenskapelige metoder
  • strukturert og resultatorientert med god gjennomføringsevne
  • fleksibel, løsningsorientert og tilpasningsdyktig

 Vi tilbyr deg

  • muligheter for å bidra til forskning om og utvikling av kunnskap om digitale sårbarheter
  • en stilling som kvalifiserer til vitenskapelige stillinger ved universiteter og høgskoler
  • gode låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
  • et godt og stimulerende arbeidsmiljø på en arbeidsplass i utvikling
  • fleksibel arbeidstid

 Søknad

Innen søknadsfristen må følgende dokumenter lastes opp:

  • Søknadsbrev hvor det går frem en begrunnelse på hvorfor du søker på stillingen og hva som gjør at du er spesielt godt egnet for å kunne gjennomføre dette doktorgradsarbeidet (skrevet på norsk).
  • Sammendrag av masteroppgave (maks 2 sider, 12pk., 2 cm marg, linjeavstand: 1, skrevet på norsk)
  • Kort beskrivelse av PhD-prosjekt (maks. 4 sider + referanser, 12pk., 2 cm marg, linjeavstand: 1, skrevet på engelsk), med synspunkter på og refleksjon over problemstillingen, og med en konkretisering av hvordan du ser for deg at arbeidspakken du skal arbeide på kan gjennomføres (jf. WP3 i RELINK prosjektbeskrivelsen). Det må fremgå hvilke teoretiske perspektiver man vil legge til grunn for sitt arbeid. Beskrivelsen av doktorgradsarbeidet må være på et faglig nivå som gjør det sannsynlig at prosjektet vil føre frem til en doktorgrad innen 4 år i 75 % stilling.
  • CV som gir en oversikt over utdanning og yrkeserfaring
  • Vitnemål (Vitnemål og karakterutskrift må inneholde ECTS-skala (A-F / bestått/ikke bestått). Ikke norske vitnemål må være oversatt til engelsk. Oversettelser må være autorisert. Utenlandsk utdanning skal være godkjent på forhånd, og bekreftet kopi av godkjenningsbrev skal vedlegges).
  • Attester
  • Eventuelle vitenskapelige publikasjoner i fagfellevurderte tidsskrifter som du ønsker vurdert (maks 3)

Ufullstendig søknad vil ikke bli vurdert.

 Sakkyndig utvalg

Som søker vil du bli vurdert av et sakkyndig utvalg. I vurderingen vil det bli lagt vekt på søkerens potensiale for forskning innenfor fagfeltet, samt vedkommende sine forutsetninger for å gjennomføre forskerutdanningen. I den forbindelse vil metodekunnskaper bli vektlagt.

 Mer informasjon

For nærmere informasjon om stillingen kontakt med:

  • forskningsleder Torvald Tangeland (torval@oslomet.no, telefon 98655822)
  • prosjektleder Ardis Storm Mathisen (ardist@oslomet.no, telefon 92255498)

 Andre opplysninger

På SIFO vil stillingen inngå i instituttets forskningsgruppe Teknologi og bærekraft. Stillingen er et engasjement med 4 års varighet, inkludert ett års pliktarbeid. Det er et vilkår for tiltredelse i stilling som stipendiat at man blir opptatt på et doktorgradsprogram og at endelig plan for forskerutdanning skal være godkjent og avtalefestet senest 3 måneder etter tiltredelse. 

Stillingen lønnes etter statens lønnsregulativ, stillingskode 1017 Stipendiat, lønnstrinn 51-54, kroner 449.400-472.300 pr. år. 

OsloMet ønsker at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med innvandrerbakgrunn eller redusert funksjonsevne til å søke stillingen. OsloMet er en IA-bedrift, og forespørsler om tilretteleggingsmuligheter kan rettes til kontaktpersonen(e) i denne annonsen.

 Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk ved å benytte knappen "Søk stilling".

Har du problemer med søknadsportalen, kontakt Ragnhild Flesjø Lien (ragfl@oslomet.no).

 Søknadsfrist: 6 januar 2019

Ref: 18/12261

Ansettelsestype FELLOW
Arbeidstid Heltid
Lønn 449.400-472.300
Antall ledige stillinger 1
Arbeidsomfang 100 %
Sted Oslo
Fylke Oslo
Land Norge
Referansenummer 18/12261
Publisert 29.11.2018
Søknadsfrist 06.01.2019

Tilbake til ledige stillinger