Khrono

OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.

Kunnskapsavisen Khrono er en prisbelønt digital nyhetsavis for høyere utdanning og forskning. Vi er i sterk vekst. Avisen er finansiert av 11 universiteter og høgskoler og har 17 ansatte fordelt på redaksjoner i Oslo, Bergen, Trondheim og Brussel.

Har du lyst til å sette dagsordenen i kunnskapssektoren? Har du nyhetsteft, en frisk og rask penn og i tillegg er god på sosiale medier?

Da kan du være den vi leter etter. Vi søker en nyhetsjournalist til Khrono-desken. Hovedoppgaven er å følge nyhetsbildet i vår nisje og lage korte, gode nyhetssaker som engasjerer. I tillegg skal du formidle innhold i sosiale medier.

Vi ser etter deg som er flink til å finne akkurat den vinkelen på en sak som våre lesere vil ha, og som ikke er redd for å dykke ned i en rapport eller en statistikk for å hente ut de gode poengene. Khrono er kunnskapssektorens nisjeavis. Målgruppen er alle som er tilknyttet universitetene, høgskolene og forskningsinstituttene, og alt som er relevant for dem, er godt Khrono-stoff.

Khrono er i dag aktiv i sosiale medier, i hovedsak på Facebook, men det vil være aktuelt å satse bredere på SoMe.

Arbeidsoppgaver:

 • å lage digitale nyhetssaker og reportasjer fra kunnskapssektoren
 • noe redigering, desking og publisering
 • håndtering av, og å være til stede i sosiale medier

Kvalifikasjoner og egenskaper:

 • journalistisk teft, gode idéer og sterk motivasjon for å finne de gode journalistiske sakene i nedslagsfeltet vårt
 • god forståelse for samfunn og politikk
 • utdanning på universitets- eller høgskolenivå, fortrinnsvis journalistikk og/eller medieutdanning. Relevant praksis kan kompensere for formell utdanning.
 • erfaring fra flermedial journalistikk og publisering, eller annen relevant digital erfaring ville være en fordel
 • gode norsk- og engelskkunnskaper

Kjennskap til universitets- og høgskolesektoren er en fordel.

Vi ønsker at du skal bidra på en arbeidsplass og i et kreativt og pågående redaksjonelt miljø der det skal være kjekt, meningsfullt og faglig utfordrende å jobbe. Du er uredd og etterrettelig, har stor arbeidskapasitet og engasjement. Du liker å samarbeide, og kan bygge tillit i universitets- og høgskolemiljøene, på samme tid som du holder fast ved den kritiske og uavhengige redaksjonelle linjen til avisen. Khrono er en riksdekkende avis og du må regne med noe reising. Stillingen innebærer noe turnusarbeid.

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Vi kan tilby deg

 • spennende jobb på Norges tredje største og mest urbane universitet
 • muligheter for faglig utvikling
 • låne- og pensjonsbetingelser i Statens Pensjonskasse
 • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
   

Du må laste opp attester og alle sider av vitnemål. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Andre opplysninger

Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:

 • Ragnhild Bjørge, nyhetsredaktør, ragnhild.bjorge@khrono.no tlf.: +47 900 73 491
 • Sveinung Engeland, vaktsjef og reportasjeleder, sveinung@khrono.no, tlf.: +47 91 32 20 43

Ring gjerne!

Stillingen lønnes iht til Hovedtariffavtalene i staten og OsloMet/Universitetet i Bergen sin lønnspolitikk i stilling som rådgiver (1434). Lønn etter avtale, avhengig av kvalifikasjoner. 

Du vil bli ansatt ved OsloMet eller Universitetet i Bergen. Eierskapsstrukturen er under utredning og kan bli endret ved årsskiftet. Arbeidsoppgavene som er tillagt stillingen kan bli endret. 

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven (lovdata.no), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. 

Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk i vårt rekrutteringssystem.

Søknadsfrist:          22. juni 2023

Ref:                        23/03698 Ansettelsestype Fast stilling
Arbeidstid Heltid
Tiltredelse Etter avtale
Lønn etter avtale
Antall ledige stillinger 1
Arbeidsomfang 100%
Sted Oslo
Fylke Oslo
Land Norge
Referansenummer 23/03698
Kontakt
 • Ragnhild Bjørge, +4790073491
 • Sveinung Engeland, +4791322043
Publisert 08.06.2023
Søknadsfrist 22.06.2023

Tilbake til ledige stillinger