Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA), Velferdsforskningsinstituttet NOVA

OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.

Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) ved OsloMet - storbyuniversitetet består av Arbeidsforskningsinstituttet (AFI), Velferdsforskningsinstituttet NOVA, By- og regionforskningsinstituttet NIBR og Forbruksforskningsinstituttet SIFO.

NOVA er ett av Norges største samfunnsvitenskapelige forskningsinstitutt med vekt på forskning om oppvekst, velferd, sosialpolitikk og eldre år.

Beskrivelse

Ved Velferdsforskningsinstituttet NOVA er det nå ledig en 3-årig stipendiatstilling ved Seksjon for aldersforskning og boligstudier. Vi søker etter en kandidat med god kvantitativ metodekompetanse og interesse for alders- og livsløpsforskning. 

Stipendiatstillingen er knyttet til NorLAG-studien. Les mer om NorLAG her.

Seksjon for aldersforskning og boligstudier ved NOVA består av forskere med bakgrunn fra historie, helsevitenskap, psykologi, samfunnsøkonomi, samfunnsgeografi, sosiologi og statsvitenskap. Aldersforskningen tar utgangspunkt i analyser av en rekke sider ved aldring og eldres livssituasjon samt velferdspolitiske konsekvenser av en aldrende befolkning, mens boligforskningen belyser boligbehov, ressurser og bosettingsmønstre i ulike faser av livsløpet, samspillet med nabolags utvikling over tid og betydningen av ulike boligpolitiske tiltak. Aldersforskningsmiljøet ved NOVA er ansvarlig for Den norske studien av livsløp, aldring og generasjon (NorLAG).

 

Arbeidsområder

NorLAG er en tverrfaglig og longitudinell aldringsstudie som har pågått siden 2002 og som følger de samme individene over tid gjennom ulike livsfaser, overganger og hendelser i andre halvdel av livet. Studien belyser viktige livsområder som blant annet arbeid, familie, bolig, omsorg og livskvalitet. Ph.d.-prosjektet forventes å falle inn under studiens hovedformål som er å få ny og bedre kunnskap om aldring og eldre år i Norge. Søkeren står fritt til å utforme prosjektet innenfor det temaområdet av NorLAG-studien der søkeren har sitt interessefelt.


Kvalifikasjoner og vilkår

Du må ha:

  • fullført samfunnsvitenskapelig eller helsevitenskapelig mastergrad (120 studiepoeng). Søker må ha B eller bedre på masteroppgaven og gjennomsnittskarakter tilsvarende B eller bedre på mastergraden. I særskilte tilfeller kan søkere med karakteren C vurderes. I slike tilfeller vil særlig relevant erfaring knyttet til eget forskningsprosjekt og/eller vitenskapelig publisering bli vektlagt
  • god kvantitativ metodekompetanse
  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk eller et annet skandinavisk språk og på engelsk
  • evne til selvstendig arbeid og gjennomføring

Opptak til doktorgradsprogram på OsloMet er et vilkår for tiltredelse i stilling som stipendiat. En oversikt finner du her: https://www.oslomet.no/forskning/phd-programmer  
Endelig plan for forskerutdanning skal være godkjent og avtalefestet senest 3 måneder etter tiltredelse.


Det er en fordel om du har:

  • interesse for alders- og livsløpsforskning
  • kompetanse innenfor avanserte kvantitative metoder og interesse for å videreutvikle denne kompetansen

Personlig egnethet vil også bli vektlagt. Denne bygger på en skjønnsmessig vurdering basert på intervju og referanser. I egnethet ligger:

  • evne til å utvise fleksibilitet i arbeidet
  • gode samarbeidsevner
  • evne til å bidra inn i det sosiale og faglige fellesskapet, både på seksjonen og på NOVA

Generelle kriterier for ansettelse i rekrutteringsstillinger følger av Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat (FOR-2006-01-31-102) jf. overgangsregler beskrevet i Forskrift til universitets- og høyskoleloven § 13.2.

Det er viktig for NOVA og OsloMet å gjenspeile befolkningen vår og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring, er du også velkommen til å søke hos oss.

 

Vi tilbyr deg

  • et inkluderende og godt arbeidsmiljø
  • muligheter for faglig videreutvikling i et etablert og engasjert forskningsmiljø
  • et hyggelig stipendiatmiljø
  • gode låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
  • gode velferdsordninger som for eksempel trening i arbeidstiden, sosiale arrangementer, variert kulturtilbud og kompetanseheving.  

Dette er en stipendiatstilling på tre år, som kan forlenges med inntil ett år ved tilsvarende engasjement (pliktarbeid) i andre prosjekter på NOVA i løpet av stipendiatperioden.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, stillingskode 1017, lønnstrinn 54, p.t. kr. 532 200. Fra
lønnen trekkes to prosent i lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

 

Søknaden og krav til prosjektskisse

Søknaden må inneholde en begrunnelse for hvorfor du søker stillingen og hva som gjør at du er spesielt godt egnet for å kunne gjennomføre dette ph.d.-arbeidet. 

I tillegg skal det vedlegges en prosjektbeskrivelse på maksimum 5 sider, skrevet på norsk, skandinavisk eller engelsk. Skissen må inneholde følgende:

  • overordnet tema
  • problemstillinger begrunnet i relevant teori og litteratur,
  • valg av metode. Det er et krav at ph.d.-prosjektet har en kvantitativ innretning og benytter longitudinelle data fra NorLAG-studien.  
  • tidsplan for gjennomføringen av prosjektet og litteraturliste. 

Prosjektbeskrivelsen må være på et faglig nivå som gjør det sannsynlig at prosjektet vil føre frem til en doktorgrad innen 3 år. 

 

Sakkyndig utvalg

Som søker vil du bli vurdert av et sakkyndig utvalg. I søknaden må du laste opp følgende dokumenter:

  • søknad, CV og kopier av vitnemål og attester
  • prosjektbeskrivelse (maks 5 sider)
  • hovedoppgave/masteroppgave og eventuelle andre vitenskapelige arbeid som du ønsker skal bli vurdert av sakkyndig utvalg
  • liste over egne vitenskapelige publikasjoner

Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Merk at ufullstendige søknader eller søknader der søker ikke oppfyller kravene til stillingen, vil ikke bli vurdert.

Søkere kan også bli vurdert av en intern silingskomité før oversendelse til sakkyndig komité. Dersom en intern silingskomité blir brukt, blir søkere informert om dette etter at søknadsfristen har utløpt. 

 

Nærmere opplysninger

For nærmere informasjon om stillingen, kontakt forskningsleder Janis Umblijs, epost: janis.umblijs@oslomet.no

Ved problemer med rekrutteringsportalen, kan du ta kontakt med seniorrådgiver HR, Monica Johnsen Solhaug, epost: mosol8900@oslomet.no  

 

Ansettelsestype FELLOW
Arbeidstid Heltid
Tiltredelse Etter avtale
Lønn Kr. 532 200
Antall ledige stillinger 1
Arbeidsomfang 100 %
Sted Oslo
Fylke Oslo
Land Norge
Referansenummer 24/26171
Kontakt
  • Janis Umblijs , 67235996
Publisert 06.11.2024
Søknadsfrist 15.12.2024
Logg inn og søk stillingen

Del lenker - Tips en venn

Tilbake til ledige stillinger