Avdeling for IKT, Seksjon for dokumentasjon og informasjonsforvaltning

OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.

Seksjon for dokumentasjon og informasjonsforvaltning (SDI) er sammensatt av en svært kunnskapsrik gruppe mennesker med bred faglig kompetanse, som leverer tjenester til alle ansatte og studenter ved OsloMet. Seksjonen er ansvarlig for dokumentasjonsforvaltning, tjenester og systemer i OsloMet, og er fra januar 2023 en del IT avdelingen. Denne organiseringen er forankret i OsloMet sin strategi og ambisjon, og seksjonen vil være sentral i videre arbeid med å utvikle kapasitet og kompetanse for tjenesteutvikling, og digitale transformasjon av OsloMet.

Ønsker du å være med på å forme hvordan OsloMet skal utvikle seg til det beste for studenter og ansatte de kommende årene? Vi ønsker deg som evner å utvikle deg selv, seksjonen og planlegge for OsloMet sin digitale fremtid. Gjennom dette skal du være med på å tjenesteorientere, forbedre og optimalisere hvordan landets tredje største undervisningsinstitusjon skal håndterer de kravene sektoren står overfor.

Dine arbeidsoppgaver vil i hovedsak være

 • lede seksjonens medarbeidere og fagansvarlige i sine oppgaver for å nå seksjonen, avdelingen, og OsloMet sine mål, og bidra til utvikling av denne
 • bygge forståelse for organisasjonens, studentenes og de ansattes behov, og kunne drive fram en plan for utvikling basert på dette
 • utvikle et tydelig tjenesteorientering-, og digitaliseringsfokus i seksjonen
 • samarbeide med andre deler av organisasjonen, og eksterne samarbeidspartnere/leverandører
 • ivareta systemeierskap for digitale systemer som for eksempel arkiv- og dokumentasjonssystemer, i OsloMet
 • videreutvikle seksjonen i tråd med OsloMet og sektorens strategier og handlingsplaner

Stillingen deltar i avdelingens ledergruppe og rapporterer til IT-direktør.

Vi søker deg som    

 • har relevant ledererfaring
 • fortrinnsvis har mastergrad innen dokumentasjonsforvaltning, jus og/eller IT
 • kommuniserer godt på norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig

Vi ønsker deg som 

 • har erfaring fra endringsledelse, og evner å balansere leveranse og utvikling av organisasjon
 • evner å sette deg inn i faglige problemstillinger på et overordnet nivå, og være med på å knytte disse opp mot målene for OsloMet og sektoren
 • ser sammenhengen mellom mennesker og teknologi, både i forhold til kundene og medarbeiderne
 • interesse for, og lyst til, å utvikle tjenesteperspektiv og gode tjenester
 • har interesse for å jobbe med forvaltning, jus og teknologi i sammenheng 

Personlig egnethet blir vektlagt.

Seksjonen vil ha behov for klar, motiverende og inkluderende ledelse og du bør ha evne til å formidle klare budskap og skape engasjement blant dine medarbeidere. Endringer i bruk av teknologi vil forutsette evne til å lede gjennom endringer i arbeidsprosesser, kompetanse og faglig utvikling. 

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Vi kan tilby deg

 • spennende jobb på Norges tredje største  universitet
 • jobbe med svært kompetente og engasjerte arbeidstakere
 • låne- og pensjonsbetingelser i Statens Pensjonskasse
 • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
   

Du må laste opp attester og alle sider av vitnemål. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Andre opplysninger

Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:

 • IT-direktør, Ketil Are Lund, 93 00 56 88

Ta gjerne konfidensiell og uforpliktende kontakt med seniorrådgiver Gisle Roll Ludvigsen i rekrutteringsbyrået Jefferson Wells på mobil 93 46 81 68.

Stillingen lønnes i henhold til Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk 1211 seksjonssjef, lønnstrinn 77-84 som tilsvarer kroner 765 600 – 935 300 per år.

For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.  

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven (lovdata.no), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. 

Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk i vårt rekrutteringssystem. 

Søknadsfrist:         24. april 2023

Ref:                       23/01668Ansettelsestype Fast stilling
Arbeidstid Heltid
Tiltredelse Etter avtale
Lønn 765 600 – 935 300 per år
Antall ledige stillinger 1
Arbeidsomfang 100%
Sted Oslo
Fylke Oslo
Land Norge
Referansenummer 23/01668
Publisert 20.03.2023
Søknadsfrist 24.04.2023

Tilbake til ledige stillinger