Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA), Forbruksforskningsinstituttet SIFO

OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.

Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) ved OsloMet - storbyuniversitetet består av Arbeidsforskningsinstituttet (AFI), Velferdsforskningsinstituttet NOVA, By- og regionforskningsinstituttet NIBR og Forbruksforskningsinstituttet SIFO.

Om stillingen 

Forbruksforskningsinstituttet SIFO er landets ledende fagmiljø på forskning og utredning på forbrukernes stilling og rolle i samfunnet. Vi har nå ledig en åremålsstilling som stipendiat. 

I Norge har det utviklet seg en kultur for lånefinansiert velferd, og noe av det vi på SIFO for tiden forsker på er sammenhengen mellom gjeldsproblemer, helse og arbeidsmarginalisering. Vi jobber også med å få inn registerdata om husholdenes økonomi med gjeldsregisterdata som kjerne. Her er ambisjonen å analysere befolkningens låneatferd og utvikle et solvensmål (forholdet mellom gjeld, formue og inntekt) for Norge. Videre forsker vi også på hvordan sosial og økonomisk velferd i dag fordeles gjennom markeder og markedsliknende mekanismer. 

Vi søker etter en stipendiatkandidat som har sterk faglig interesse for temaer som økonomisk ulikhet, levekår, gjelds- og betalingsproblemer og tilhørende velferdsordninger, lånefinansiert velferd og/eller kreditsamfunnet. 

SIFOs arbeid har et vitenskapelig og praktisk siktemål der nytteverdien for brukerne tillegges vekt. Den som ansettes vil ha store muligheter til å påvirke den endelige prosjektutformingen for ph.d.-prosjektet, og mulighet til å bidra til forskning som er direkte relevant for folks hverdagsliv. 

Stipendiatstillingen har en varighet på fire år, inkludert ett års pliktarbeid i prosjekter på SIFO. Opptak på ett av doktorgradsprogrammene på OsloMet er et vilkår for tiltredelse i stilling som stipendiat. Stillingen inngår i instituttets forskningsgruppe Forbrukerpolitikk og -økonomi. 

Les mer om SIFO her https://www.oslomet.no/om/sifo/om-sifo 

Les mer om forskningsgruppen her https://www.oslomet.no/forskning/forskningsgrupper/forbrukerpolitikk-okonomi

Les mer om Ph.d.-programmene på OsloMet her https://www.oslomet.no/forskning/phd-programmer

Arbeidsoppgaver

  • Arbeid med doktorgraden (75 %) 
  • delta i andre forskningsprosjekter som gjennomføres på instituttet (25 %)

Kvalifikasjoner og vilkår 

Kvalifikasjonskrav 

  • Mastergrad eller tilsvarende i samfunnsvitenskapelig fag og/eller økonomi
  • Karakter på masteroppgaven og gjennomsnittskarakter på masterstudiet må begge, hver for seg, tilsvare B eller bedre
  • Gode kunnskaper i kvantitativ og/eller kvalitativ metode. Kandidater med kunnskap i begge, vil bli foretrukket
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk og norsk (eventuelt på ett annet skandinavisk språk) 

Vilkår

  • Opptak til doktorgradsprogram på OsloMet er et vilkår for tiltredelse i stilling som stipendiat
  • Endelig plan for forskerutdanning skal være godkjent og avtalefestet senest 3 måneder etter tiltredelse

I henhold til Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat kan stillingen ikke besettes av personer som tidligere har vært ansatt i stipendiatstilling eller har oppnådd tilsvarende kompetanse. 

Det er en fordel om du har 

  • masteroppgave, annen akademisk publisering og/eller faglige interesser knyttet til temaer som privatøkonomi, gjeld, lånefinansiert forbruk, bank, forbrukerrettigheter og økonomisk ulikhet
  • relevant yrkeserfaring og interesse for anvendt forskning
  • kjennskap til registerdata 

Ønskede egenskaper 

Vi ser etter deg som evner å arbeide godt både selvstendig og i team. Du er fleksibel, tilpasningsdyktig og har gode kommunikasjons- og formidlingsevner. Videre er det viktig for oss at du er strukturert og resultatorientert med god gjennomføringsevne. 

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Vi kan tilby deg 

  • muligheter for faglig videreutvikling i et kreativt fag- og forskningsmiljø
  • et godt og stimulerende arbeidsmiljø
  • en stilling som kvalifiserer til vitenskapelige stillinger ved universiteter og høgskoler
  • gode låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
  • gode velferdsordninger 

Om prosess og innsending av søknad 

Vi benytter et elektronisk rekrutteringssystem. Vil du søke på stillingen, registrer din søknad og CV ved å benytte knappen «logg inn og søk på stillingen». 

Sammen med søknaden må du legge ved følgende dokumenter: 

  • CV og kopi av vitnemål og attester
  • Utenlandsk utdanning skal fortrinnsvis være NOKUT-godkjent på forhånd, og bekreftet kopi av godkjenning må vedlegges
  • Masteroppgave/hovedoppgave
  • Eventuell liste over vitenskapelige publikasjoner
  • Inntil fire publikasjoner du ønsker vurdert av sakkyndig utvalg, herunder masteroppgaven

Etter en gjennomgang av innsendte søknader og dokumenter, vil de av søkerne som blir vurdert som kvalifiserte, bli bedt om å skrive en prosjektskisse på inntil 5 sider, ekskludert referanseliste. Prosjektbeskrivelsen skal ha en overordnet problemstilling og beskrivelse og refleksjon over relevant teori og metode. Beskrivelsen av doktorgradsarbeidet må være på et faglig nivå, som gjør det sannsynlig at prosjektet vil føre frem til en doktorgrad. Endelig utvikling av ph.d.-prosjektbeskrivelse vil foregå etter ansettelse. 

Søkerne vil få tre uker på dette arbeidet. 

Ved en endelig vurdering av kvalifiserte søkere, vil det bli lagt vekt på søkerens potensiale for forskning innen fagfeltet, metodekunnskaper, samt personlige forutsetninger for å gjennomføre forskerutdanningen. Innsendt skisse for ph.d.-prosjektet vil også tillegges vekt. 

Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Sakkyndig utvalg

Som søker vil du bli vurdert av et sakkyndig utvalg. De vil få oversendt: 

  • Søknad, CV og kopi av vitnemål og attester
  • Prosjektbeskrivelsen
  • Masteroppgaven/ hovedoppgaven
  • Eventuelle andre vitenskapelige arbeider som du som søker ønsker skal bli vurdert av sakkyndig utvalg (inntil fire arbeider) 

Nærmere opplysninger 

For nærmere informasjon om stillingen, kontakt:

  • Forskningsleder, Silje Skuland, telefon 905 07 106, epost: siljs@oslomet.no
  • Forsker II, Christian Poppe, telefon 402 21 956, epost: chripo@oslomet.no

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, stillingskode 1017, i lønnstrinn 54, som tilsvarer kr 501 200,- brutto per år. Til fratrekk går 2 % til Statens pensjonskasse. For spesielt kvalifisert søker kan høyere lønn vurderes.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i Statsansatteloven (lovdata.no), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. 

 

 

 

 

 

 

 

Ansettelsestype FELLOW
Arbeidstid Heltid
Tiltredelse Etter avtale
Lønn Kr. 501 200
Antall ledige stillinger 1
Arbeidsomfang 100 %
Sted Oslo
Fylke Oslo
Land Norge
Referansenummer 22/08064
Kontakt
  • Silje Skuland, 90507106
Publisert 14.11.2022
Søknadsfrist 04.12.2022

Tilbake til ledige stillinger